مقام وزارت بهداشت: حقوق پرستاران متناسب با سختی‌کار آنان نیست | با مهاجرت گسترده نیروی پرستار مواجه هستیم-راهبرد معاصر
پلیس راه: آزادراه تهران - شمال بازگشایی شد | جاده چالوس همچنان بسته است هواشناسی: وزش باد شدید، کیفیت هوای تهران را بهبود می‌بخشد متلاشی شدن باند ۶ نفره گروگان‌گیر / رهایی گروگان اتفاق هولناک در بیمارستان؛ به جای پای راست، پای چپ را قطع کردند سرپرست پلیس راه مازندران: مسدودیت کندوان تا روز شنبه ادامه دارد انجام ۱۵۰۰ عمل جراحی برای مجروحان حادثه انفجار پیجرهای لبنان در ایران صدور کیفرخواست برای مدیر عامل معدن زمستان یورت تداوم بارش در ارتفاعات کشور آدرس سامانه ثبت معاملات اموال غیرمنقول دستگیری اراذل و اوباش مسلح شرق تهران اساسنامه نهضت سوادآموزی تغییر کرد؟ پرداخت بیش از ۲۹۵ هزار فقره تسهیلات به بازنشستگان کشوری اولین تصاویر از تیراندازی به یک اتوبوس مسافربری زاهدان + واکنش فوری یک مقام ارشد پلیس رئیس سازمان نظام پزشکی: اتحاد بین طب سنتی و مدرن منافع برخی را به خطر می‌اندازد دستور جدید وزیر علوم به دانشگاه‌ها و مراکز پژوهشی کشور

مقام وزارت بهداشت: حقوق پرستاران متناسب با سختی‌کار آنان نیست | با مهاجرت گسترده نیروی پرستار مواجه هستیم

مدیرکل توانمندسازی و بهبود سرمایه‌های انسانی وزارت بهداشت با بیان اینکه حقوق پرستاران متناسب با سختی‌کار آنان نیست و باید فرمول اضافه‌کارِ پرستاران و دیگر قوانین مرتبط با حقوق‌شان بازنگری شود، گفت: این مساله باعث شده با مهاجرات پرستاران و کمبود نیروی پرستاری در کشور مواجه شویم که کاهش کیفیت بخش درمان را در پی دارد.
تاریخ انتشار: ۱۰:۱۰ - ۱۱ آبان ۱۴۰۳ - 2024 November 01
کد خبر: ۲۶۱۷۹۲

به گزارش راهبرد معاصر؛ مدیرکل توانمندسازی و بهبود سرمایه‌های انسانی وزارت بهداشت با بیان اینکه حقوق پرستاران متناسب با سختی‌کار آنان نیست و باید فرمول اضافه‌کارِ پرستاران و دیگر قوانین مرتبط با حقوق‌شان بازنگری شود، گفت: این مساله باعث شده با مهاجرات پرستاران و کمبود نیروی پرستاری در کشور مواجه شویم که کاهش کیفیت بخش درمان را در پی دارد.

عباس عباس‌زاده در حاشیه سومین کنگره جراحان عروق که روز‌های ۹ و ۱۰ آبان در سینما آمفی‌تئاتر هتل پارسیان رامسر برگزار شد پیرامون چالش‌های بخش درمان و نقش پرستاران در کیفیت خدمات سلامت اظهار کرد: حقوق پرستاران در حالی تابع مقررات اداره استخدامی پرداخت می‌شود که این میزان دریافتی متناسب با سختی کار آنان تعریف نشده است.

وی در تشریح بیشتر مشکلات پرستاران یادآور شد: سال‌ها است که بازنگری فرمول اضافه کارِ پرستاران انجام نشده و متوسط اضافه‌کار آنان کمتر از ۳۰ هزار تومان برای هر ساعت است که این میزان جوابگوی کارِ سختِ آنان نیست.

او بخش دیگر دریافتی پرستاران را مربوط به کارانه دانست و یادآور شد: کارانه در راستای تعرفه‌گذاری خدمات پرستاری است و پرداختی‌ها در این قسمت بیشتر از آن‌که مربوط به مبلغ باشد، ناشی از معوقات است. به این معنی که بسیاری از معوقات سال ۱۴۰۲ پرستاران هنوز تصویه نشده که به کمبود منابع شرکت‌های بیمه‌گر بازمی‌گردد. البته محاسبه کارانه هم نواقصی دارد.

او اعمالِ فوق‌العاده خاص در حقوق پرستاران با همکاری سازمان استخدامی و سازمان برنامه‌بودجه، منطقی شدن فرمون اضافه‌کار، بازنگری آیین‌نامه تعرفه‌گذاری خدمات پرستاری مربوط به وزرات بهداشت و تصویب آن از سوی هیات وزیران را و معوقات را از راهکار‌های رفعِ چالش‌های پرستاران و به دنبال آن افزایش کیفیت خدمات سلامت برشمرد

کمبود پرستار عارضه بخش درمان کشور

این عضو هیأت علمی دانشگاه شهید بهشتی گفت: باوجود تمامی پیشرفت‌هایی که در زمینه آموزش پرستاری داریم، در خدمات بالینی با چالش‌های بسیاری مواجه هستیم که به مردم آسیب وارد می‌کند.

به گفته او ما به نسبت افزایش تخت و افزایش خدمات سلامت ما نتوانستیم نیرو‌های متناسب به این بخش را جذب کنیم. چراکه بسیاری از کشور‌های دنیا به پرستار نیاز دارند و شرایط مالی مناسبی را برای حضور پرستاران فراهم می‌کنند، به همین دلیل با مهاجرت گسترده نیروی پرستار مواجه هستیم.

او با بیان اینکه نیاز است اقداماتی در جهت جذب و ماندگاری پرستاران در کشور انجام دهیم، تصریح کرد: البته برنامه‌هایی در دست اقدام است، اما، چون زمان‌بر شده قدری موجب نگرانی جامعه پرستاری شده که امید می‌رود با اجرای قانون تعرفه گذاری خدمات پرستاری به صورت کامل و اصلاح پرداخت نظام پرستاری همچنین افراش نرخ اضافه‌کار که گفته می‌شود به زودی عملیاتی می‌شود، این چالش‌ها برطرف شود.

وی این اقدامات را موثر در جذب پرستار و انگیزه بخشی به آنان توصیف کرد و ادامه داد:شرایط مالی مناسب بر کیفیت فعالیت پرستاران تاثیر گذار است.

بخش پرستاری نقش موثری در نتیجه‌بخش بودن جراحی‌ها دارد

عباس‌زاده نقش بخش پرستاری را مکمل بخش درمان به ویژه نتیجه‌بخش بودن جراحی توصیف و یادآور شد: همین مساله باعث شد که کنگره سالیانه جراحی عروق و خدمات پرستاری به صورت توأمان انجام برگزار شود.

او وضعیت پرستاری در کشور را در سطح بالایی توصیف کرد و ادامه داد: بالغ بر ۲۰۰ مرکز آموزش پرستاری در کشور در حال فعالیت است و حدود دوهزار عضو هیأت علمی آموزش پرستاران را بر عهده دارند.

عباس‌زاده میزان پذیرش سالانه بخش پرستاری را ۱۰ هزار نفر اعلام و اظهار کرد: در مجموع ۵۰ هزار دانشجوی پرستاری در ۲۱۲ مرکز آموزشی در حال تحصیل هستند.

او پژوهش‌ها در زمینه تحصیلات تکمیلی را در سطح بالایی دانست و یادآور شد: همین موضوع باعث شده که رتبه شایسته‌ای در این زمینه میان کشور‌های منطقه کسب کنیم.

وی برگزاری کنگره‌هایی در این سطح را برای هدایت کاربردی شدن پژوهش‌ها به نفعِ مردم بسیار با اهمیت برشمرد و تصریح کرد: از سوی دیگر یک موضوعی که در هر دو بخش پرستاری و جراحی در تمامی کنگره‌ها باید مورد توجه قرار گیرد بحث اخلاق است. در این کنگره هم به موضوع اخلاق توجه و پنل مشخصی برای آن در نظر گرفته شد.

به گفته او پیام کنگره باید به گونه‌ای باشد که خدمات سلامت فرایندی تیمی محسوب می‌شود و هیچگاه یک جراح به تنهایی نمی‌تواند کاری را به سرانجام برساند، بنابراین همراهی همه تیمِ سلامت بر نتیجه نهایی تاثیرگذار است.

سومین کنگره سالیانه جراحان قلب و عروق و درمان‌های «اندوواسکولار ایران» ۹ و ۱۰ آبان با هدف بررسی آخرین روش‌های درمانی، تبادل اطلاعات و ارتقای علمی پیرامون این رشته پزشکی در رامسر برگزار شد. / ایرنا

کلمات کلیدی: پرستاران بهداشت
مطالب مرتبط
ارسال نظر
آخرین اخبار